Ínyenc.com

A gyros öl

by on Jan.29, 2009, under Utazás

donerÉpp most olvastam egy cikket a gyros, alias döner kebab ártalmairól. Angol kutatók bebizonyították, hogy egy adag gyros akár a napi ajánlott kalóriabevitel teljes mennyiségét, az ajánlott sóbevitel 98%-át tartalmazhatja. Észak-nyugat angliában és Észak-írországban a legrosszabb a helyzet, ahol egy adag gyros akár 2000 kalóriát is tartalmazhat. A kutatás legnagyobb eredménye talán az, hogy a gyrost fogyasztók 19,8%-a erősen kötődik az alkoholhoz, és gyros fogyasztása általában hajnalban, a buli levezetéseként történik meg.

Nos, meg tudom érteni. Nincs is jobb, mint egy jó kis döner buli után a Szerájban a Szent István körúton, vagy valahol a Három testvér egyikében. Egyébként ha valaki szeretné kipróbálni az ominózus 2000 kalóriás dönert, akkor a ryanair.com most 5 Euróért adja a londoni, dublini, bristoli, liverpooli és birminghami repjegyeit. Pozsonyból London-Stansteadre kimondottan sok szabad hely található még alig 1200 forintért oda-vissza mindenestül a Ryanair oldalán. Most csupán azért nem startolok személy szerint is rá erre az ajánlatra, mert csak jövő hétre jön meg a Visa Electron kártyám a banknál, amivel végre 2000 Ft-os tranzakciós díj nélkül tudok foglalni a Ryanairnél. Egyébként nem értem, miért ingyenes a VE, míg minden más kártyáért szegmensenként minimum 6eurós tranzakciós díjat terhel az összes fapados szolgáltató.

:, ,
4 megjegyzés:
 1. Dave

  Szia Lóri, bevásároltam én is Brüsszel illetve Stockholm fele, természetesen az erre rendszeresített VE kártyával 🙂 Írd meg bátran hova mennél, asszem ezt-az összeget megtudom hitelezni 🙂
  Dave

 2. Lóránt

  Köszi, rendes vagy, de már lassan nem fér a naptárba a sok utazás. Az elkövetkező 2 hónapban így is megyek Rómába, Marosvásárhelyre és Isztanbulba is. Egyébként Brüsszel és Stockholm is érdekelne, de ott még az árak kétségesek nekem. Mindkettő elég drágának tűnik. A hostelek minimum 6000-nél kezdődnek, és mindkettőnél messze van a reptér, ahonnan drága bejutni. Vagyis én nem találtam kedvező utazási lehetőségeket.

 3. Dave

  Oh szépen kezded akkor Te is az évet 🙂
  Igen mindkét város drága de vicces hogy egyik esetben sem az adott város a cél hanem másfele kocsikázás. 4 főre az már nagyon baráti. Stockholmban viszont a reptéren érdemes aludni a 747-esből átalakított hosztelben. Az tényleg 6 ezer kb 🙂 Belga-francia vonalom pedig 15 euró a szállás kisvárosokban.
  Node majd legközelebb! 🙂 Esetleg transszibéria?

 4. Lóránt

  A transszibériai út még mindig érdekelne. Istvánnál megbeszéljük majd a részleteket.

Leave a Reply

Keresel valamit?

Keress az oldalon itt:

Nem találsz valamit? Írj egy kommentet valamelyik bejegyzéshez, vagy írj levelet!