Ínyenc.com

Az igazi Burger II.

by on Oct.28, 2012, under Főételek

[singlepic id=3301 w=320 h=240 float=left]Volt már itt egy tökéletes recept, és gyakorlatilag egy kanál barbecue szószon kívül semmi sem változott. Viszont most néhány íncsiklandozó kép is kerül a recept mellé, és kicsit bőségesebb lett a körítés is, amiben természetesen határ a csillagos ég. Itt most egy jó kis barbecue burger szerepel lilahagymával, baconnel, kétféle sajttal, pirított hagymával. Nyami.

[singlepic id=3298 w=320 h=240 float=right]Hozzávalók a húspogácsához 4 db burgerhez:

0,5 kg darált marhahús (nem zsíros)
1 ek barnacukor
1 ek worchestershire szósz
1 ek barbecue szósz (Heinz classic)
1 tojás
2 tk só
1 tk szemes feketebors durvára törve

[singlepic id=3299 w=320 h=240 float=left]Alaposan keverjük összem és tegyük félre egy kicsit. Közben aprítsunk fel minden hozzávalót, és készítsük elő a sütéshez. A húst osszuk négy részre, és gyúrjunk belőle gombócokat. Szilikonos sütőpapírra tesszük, majd körkörös nyomogatással a zsömle átmérőjének kb 1,5 szeresére lapítjuk. Sütés közben össze fog ugrani. Ha nem akarjuk, hogy fröcsögjön a zsír, fedjük le alufóliával sütés közben a cuccokat.

[singlepic id=3300 w=320 h=240 float=right]Előmelegített grillre dobjuk, és ízlés szerint átsütjük. Mindkét oldalának 3-5 perc sütés kell. Én az egyik oldalára rásütöttem egy-egy szelet gouda sajtot is, és mellette bőségesen sütöttem bacont is jó ropogósra. A pogácsát közben vágjuk fel. Az alsó részére ketchupot és lilahagyma karikát tettem, erre jött egy kis bacon, a hús a goudás felével, majd rá 3 szelet füstölt sajt, 2 bacon, barbecue szósz, pirított hagyma, paradicsomkarika és még egy kis barbecue szósz. Átharapni sem egyszerű, de az íz…….

[singlepic id=3302 w=320 h=240 float=center]

:, , , , , ,
Nincs megjegyzés...

Leave a Reply

Keresel valamit?

Keress az oldalon itt:

Nem találsz valamit? Írj egy kommentet valamelyik bejegyzéshez, vagy írj levelet!