Ínyenc.com

Róma – Hostel Alessandro Downtown

by on Feb.24, 2009, under Utazás

dtEljött az utolsó napom, így szépen megreggelizem és kijelentkeztem a hostelből. Alapvetően megérte az árát. Éjszakánként 10 euró 8 ágyas szobákban, de ebben az árban már benne van egy visszafogott reggeli és hétköznaponként este egy pasta vacsora. A reggeli egyszerű, de teljesen megfelelő. Kávé, narancslé, többféle müzli, tej, kakaó, és zsömle vajjal és lekvárral. Ha kint kellene valamit enni, akkor a legolcsóbb szupermarketben sem jönne ki 2-3 euró alatt semmi. A vacsorára adott pasta nem valami nagy szám. Csicseriborsós paradicsomos penne. Általában penne. De minden este ugyan olyan. Kicsit unalmas, de ez is meg tud spórolni pár eurót az embernek.

Az árak errefelé nagyon magasak. A legolcsóbb 1,5 literes ásványvíz fél euró, péksütemény szinte csak sós van, többnyire kenyérfélék. Édes péksüteményekkel egyszerűen nem találkoztam. Ami van, az is 1-4 euró. Ha valamit az utcán szeretne enni az ember, akkor a legolcsóbb calczone is 3 uró. Ez kb annyi, mint egy palacsinta pici sajttal és sonkával megtöltve, félben összehajtva és megsütve. Nagyon finom, de egy nem elég belőle…

A pizza, vagy valamilyen paninni már 5 eurótól kezdődik. Ha bőségesen jól akar lakni az ember, akkor a legjobban egy burger kingben jár. 7 euró a legnagyobb menü.

A hostelről egyébként: nem rossz. Bővebben a szobák és a személyzet rendben van. A közös helységek is teljesen jók. Persze ha az ember tiszta fürdőt és wc-t akar találni, akkor érdemes kora délután ideérni, mert délután 2-3 körül takarítanak, és este nyolcra már a sok paraszt össze is mocskol mindent. Merthogy paraszt is van bőven. A szobámban tök rendes  és normális volt mindenki. Egészen vasárnap estig, amikor is három végtelenül kedves és kissé sem nagyarcú Heinz  megérkezett éjfél körül. Bár 5-en aludtak a szobában, ők 3-an mit sem törődve ezzel becsörtettek, röhögcséltek, vagy fél óráig csörögtek-zörögtek, villogtatták a vakukat, majd kinyitva az ablakot aludtak el… Odakint éjjel 3-4 fok van! Hajnalban arra ébredtem, hogy szétfagytam a takaró alatt. Mindegy is, ritka parasztul viselkedtek tegnap este is.  Übermensch… Ja, natürlich…

A hostel egyébként nagyon közel van a Termini vasútállomáshoz, viszonylag jó helyen. Igaz, dél felé nem érdemes elindulni, mert kb mint a nyócker, legalább is populáció tekintetében. De a látványosságok úgyis nyugat és észak irányában vannak. Gyalog elérhető szinte minden. A legtávolabb a Vatikán van, ami metróval 10 perc. A közelben rengeteg hotel és étterem van, és 2 sarokra a Santa Maria Maggiore bazilika bejáratával szemben van egy szupermarket is. Összességében a taársaság bárhol lehet rossz, így csak ajánlani tudom ezt a hostelt!

:, , ,
Nincs megjegyzés...

Leave a Reply

Keresel valamit?

Keress az oldalon itt:

Nem találsz valamit? Írj egy kommentet valamelyik bejegyzéshez, vagy írj levelet!