Ínyenc.com

Szombat esti bulizós-csajozós

by on May.16, 2009, under Borok

[singlepic id=1276 w=300 h=200 float=left]Ismét itt a hét vége. A heti hajtás után megérdemel az ember egy kis pihenést. A heti robot és a hétvégi házimunka elvégzése után nincs is jobb, mint egy kis élvezet. Na persze most nem 18-as karikás történet fog következni… Ha már lazítás, akkor itt az ideje meglékelni egy kellemesnek igérkező boros palackot. Utána persze jöhet más is, de jelenleg maradjunk inkább a témánál. Egy pohár finom bor bármely fárasztó nap megpróbáltatásain tud segíteni. Nem megoldás, de mint a ma kapható legtöbb gyógyszer, remekül kezeli a tüneteket:)

A ma esti áldozat egy igazi kedvenc, egy tramini. A tramini egy testes és fűszeres szőlőfajta. Valami olyan, amilyen egy tüzes, de értelmes mediterrán szépség lehet. Rabul ejt, de közben kihívások elé is állít. Szeretnéd megfejteni, holott nem lehet. Olyan, mint egy titokzatos egzotikus szépség. Elgondolkodtat, ugyan miből is rakhatták össze. Gyönyörű szalmasárga, kristály tiszta nedű. Van benne pici keleti egzotikum, kis német precizitás, és persze mediterrán temperamentum. Érezni, ahogy a nap és a szél azon vívódott, édes legyen vagy száraz…

És lőn mindkettő… Száraz is, hiszen aligha lehetne édesnek nevezni, de mégis olyan karakteres, hogy véletlenül sem lehet összetéveszteni mással. Ízében egyértelműen rózsavíz és méz keveredik egy pici éretlen szilvával. Van benne némi sav, de pont annyi, hogy még nem zavaró. Sokszínű, ahogy egy igazi csajozós bornak illik lennie. Megfogja az ember minden érzékét. Na meg persze ritka fűszeres. Nevéhez hűen. Kicsit olyan, mint ha a becsípett chef mindent beletett volna a vacsorába. Színes és változatos. Nem túl hosszan tartó, de pont elegendő ahhoz, hogy egy kevésbé értő kedves hölgyet elvarázsoljon. Persze mellette az érzékszerveket úgy megtéveszti, mint egy édes bor. Itatja magát. Ebből a borból kevés egy pohár, pedig nem is tartozik a drága borok közé. Ezer forintos árával pont ott van, ahol egy átlagos ember minőségi borban keresgél. Igaz, plasztik dugó és plasztik kapszula mögött rejtezik a mediterrán kaland, de bizony megéri. Kellemes, fogyasztható, és azoknak is megnyerheti a tetszését, akik a bort igazából nem is szeretik, hiszen ez valami más. Fűszeres, és egzotikus. Csak ajánlani tudom!

:, , , , ,
Nincs megjegyzés...

Leave a Reply

Keresel valamit?

Keress az oldalon itt:

Nem találsz valamit? Írj egy kommentet valamelyik bejegyzéshez, vagy írj levelet!